Yakadan Başlamalı Yelek Örgüsü Yapılışı, Yelek Örgü nasıl yapılır!
1) 100 grm krem rengi ip
2) 50 grm aralara koymak için renkli isteğe bağlı renkli ipler
3)3 numara ipli mil
4)3 numara normal mil
5)bir adet fermuar
Yakadan Başlamalı Yelek Örgü yapımı
YAPILIŞI
İlk öncelikle yeleğin ana renkleri olan Krem, siyah ve pembe,renkleri bir araya getirip ve artından çift mille siyah ipliği elimize alıp 30 cif ilmik yapacağız. Ardından siyah ipi sekiz sıra bir arka bir ön olmak şartı ile lastik yapacağım. Lastik yapma işim bitince sıra geldi krem rengimizi elimize alıp örmeye modelimizin işleme işi ise düz modeldir yani bir sıra arka bir sıra ön.Ayrıca yeleğin yan modellerine ise delikli ve modeli de çıkartacağız. Krem rengimizi düz şekilde sekiz sıra işleriz ve ardından siyah ipimizden altı sıra daha işleriz.
Yelek Örgüsü Yapılışı
Ardından tekrar siyah ipe geçeriz ve aldı sıra siyah ipten tekrar işler ve altı sırada pembe ipten işler ve modelimizin rengini belirlemiş oluruz. bu arada yeleğin sırt ve yan omuzlar üremektedir. Sıra tekrardan siyah ipliğe geçeriz ve aldı sıra daha işledik, den sonra en güzel kısım olan ipli milimizi takmaya. Artık örgüyü ipli mille işleyeceğiz. Krem ipimizi ipli mile geçirir ve ilmikleri sökmeden ipli mile geçirir ve işleriz. Bu arada aralarda yanlardan birer tane ilmik artırırız ki kolduk kısmı oluşsun diye
Yelek Örgüsü Yapılışı
Görüyorsunuz değil mi örgü ne kadar hoş bir görünüme sahip oldu hem aralara ve modeli koydum hem yanlardan ilmikleri çoğalttım.
Şimdi tekrardan aldı sıra siyah iplik den öreceğim ve ardından.
Yelek Örgüsü Yapılışı
kollarını oluşturup işlemeye devam edeceğim. Evet arkadaşlar örgümüzün zor yerini bitirdik sıra geldi yeleğin alt ve etek kısmına burası oldukça basit ve pratiktir düz bir şekilde ip uyumu içinde örgümüzün ilmiklerini arttırmadan pembe ardından siyah ve Krem renkli ipleri işleyip
Sıralı şekilde ve modelimizi çıkarta çıkarta işleyip son olarak ise siyah renkli iple etek lastiğini yapıp yeleği keser bitiririz. Alt eteğinin siyah ve lastik olmasına çok özen gösteriniz. Çünkü etek olduğu için çabuk kirlenmesini ve kıvrılmasını önleyecektir.
Sıra geldi tekrar boyun yakasına çift milleri boyun yakasına tekrar takar ve sekiz parmak olacak şekilde düz model olarak yaka işleriz.
Ardından işlediğimiz yakayı sert durması için ikiye büker ve yeleğe geçiririz. Bu işlem yakamızın çok kaliteli bir görünüme kavuşmasını sağlayacaktır. Sıra geldi son işlem olan fermuar takma işine Yelek yan kısımlarını bir araya getirir ve çok özentili şekilde iğne ile fermuarı örgüye işleriz ve böylece örgü işimizi bitirmiş oluruz.
Yelek Örgüsü Yapılışı
En güzel günlerde giymeniz dileğiyle..
www.iyitarifler.com/blog