Kumanda Oksitlenmesi Nasıl Engellenir

Kumanda Oksitlenmesi Nasıl Engellenir
320
A+
A-

Kumanda Oksitlenmesi Nasıl Engellenir?

Kumandalar, küçük elektronik cihazlarımızı uzaktan çalıştırmamız için gerekli olan pratik araçlardır. Kumanda oksitlenmesi ise herkesin çoğunlukla yaşadığı problemlerden biridir. Kumanda oksitlenmeleri kumandaları bozabilir. Peki, kumanda neden oksitlenir?Kumanda Oksitlenmesinin Nedenleri: Kumanda oksitlenmesi, kumandaların çalışmasına yarayan pillerin uzun süreli akması sonucu oluşur. Cihazın bozulmasına neden olan sorundur. Pil aktığı zaman potasyum hidroksit elektrolit sızar. Kuvvetli temel özelliği gösterdiği için kumandalarda oksitlenmeye neden olur. Pillerde kullanım sırasında çok az miktarda oluşabilecek gazların tahliyesi için pillerde geçiş sağlayan ve dıştan görünmeyen küçük delik bulunur.. Bu delik içinden pil içindeki elektrolitin çeşitli sebeplerle sızması pilin akmasına neden olur.  Pilin akmasında pilin yanlış kullanımı, kalitesiz pil kullanımı ve bunun gibi etkenler etkili olmaktadır. Kumanda oksitlenmesiyle karşılaştığımızda pilleri dikkatlice çıkarmalıyız.

Oksitlenen yüzeyi pamuk yardımıyla saf asetonla temizleyebiliriz. Fakat önemli olan oksitlenmeyi önlemektir. Kumanda Oksitlenmesi Nasıl Engellenir? Öncelikle 30 günden fazla kullanılmayacak kumandalardan piller çıkarılmalıdır. Çünkü uzun süreli kalan piller akarak oksitlenmeye neden olabilir. Çinko karbon pillerin ömrü alkali pillerden daha kısadır ve gücü daha azdır. Bu yüzden çinko karbon pillerde akıntı sık görülür. Çinko karbon pillerin kullanımından kaçınmak gerekir.

Bir başka dikkat edilmesi gerekilen husus ise nerelerde şarjlı, nerelerde alkali pil kullanmamız gerektiğini bilmemizdir. Uzun süre şarj edilmeksizin kullanılan alanlarda şarj edilebilir pil kullanılmamalıdır. Kumandalarda alkali pil kullanılmalıdır. Pil uzun süre kumandada bırakılmamalıdır.

Piller zaman zaman belirli aralıklılarla kontrol edilip değiştirilmelidir. Nemli ortamlarda kumandalar daha çabuk oksitlenir. Bu sebeple nemli ortamlardaki kumandalar daha sık kontrol edilmelidir. Çünkü oksitlenmeye rutubet ve ıslaklık yardımcı olur ve süreci hızlandırır. Pil imalatında kullanılan malzemeler, kalite kontrolleri, dizayn, üretim süreçleri ve araştırma geliştirme unsurları pilin akmasını doğrudan etkileyeceği için kaliteli piller kullanılmalıdır. Şarj olmayan pillerin altındaki son kullanma tarihlerine bakılmalıdır. Son kullanma tarihi geçmiş piller alınmamalıdır.

www.iyitarifler.com/blog

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.