Tarhana Çorbası Tarifi

Tarhana Çorbası Tarifi
A+
A-

Tarhana Çorbası Tarifi, Tarhana Çorbası Nasıl Yapılır?

Merhaba hanımlar, Sizlere ismi ile ünlü olduğu kadar lezzeti ile de meşhur, Türk Sinemalarına da konu olmuş Güneydoğu ve Akdeniz bölgelerinin en güzel ve gözde çorbasını yani Tarhana Çorbası Tarifini sizlere anlatmak istiyorum.

Öncelikle tarhana nedir: Tarhana Buğdayın kabuğundan soyulmuş ilk hali olan halidir. Dövme kimi yerde (yarma) diyede bilinen buğdayın, ekşi yoğurt, tuz ve kekik ile bir güzel yoğrulmuş ve güneşte bir güzel kurutularak halidir. Kuruma süresi ortalama 1 haftadır Genelde çarşıdan hazır aldığımız tarhana,mızın ana yurdu Yazın en güneşli bölgelerimiz olan AK deniz, Güneydoğu ve ege bölgelerimizdir.

Tarhana her şeyden önce vitamin deposu olup zahmetsiz ve maddi anlamda külfet içermeyen Türk kültürümüzün önde gelen çorbalarından biridir.

1

MALZEMELER

1) 1 kase el yapımı tarhana

2) 2,3 diş sarımsak

3) 1 şeker kaşığı dolusu salça

4)  kuru nane

5) biraz sıvı yağ ( sosu için)

6) kırmızı pul biber (isteğe) acısına bağlı

7) 1 tutam tuz

YAPILIŞI

Öncelikle çarşıdan yada el yapımı yapmış olduğumuz bir kase tarhanayı tencere ye koyarız ve üzerine yeteri kadar kaynar su aktarırız.

2

Kaynar suyu aktardık dan sonra tarhananın yumuşaması ve firik haline gelmesi için en az 2 saat suda bekletiriz.

3

Bekletme işleminde yukarıdaki resimde gördüğünüz gibi tarhana kendini bırakmış gevşemiş o sert halinden çıkmış olacaktır.daha sonra tarhanayı el robotu ile bir güzel çekilir ve ocağa normal ateşe konulur.

Çorbamız 10 dakika kadar kaynamaya bırakılır.Tarhanamız ateşte iken biz sarımsaklarımızı en güzel şekilde bir tavada ezeriz.

4

Sarımsakları ezdikten sonra sarımsağın içerisine sıvı yağımızı ve salçamızı koyar güzelce bir ateşte yakarız

5

Artından yaktığımız salçanın içerisine kırmızı pul biberimizi ve bol kuru naneyi ekler, kaynamakta olan çorbamıza ekleriz.

Tarhana Çorbası

Tarhana çorbası ile yakılmış yağın buluşması birleşmesi o kadar güzel o kadar güzel bir göründü ye sahip oluyor ki, insan bakmaya doyamıyor. Daha sonra ocağın altını kısar ve çorbaya tuzu da ekler 3 4 dakika daha kaynatırız. Bu arada kaşık ile çorbayı biraz karıştırırız.

Karıştırmamızın sebebi yaktığımız salçanın dövme(yarma) ile buluşmasıdır. Daha sonra tarhana çorbamızı ateşten alır ve sunuma hazırlarız.

Çorba kendi halinde bir mineral deposu olduğu için ek menüye gerek yoktur. Somun ekmeğini bandıra bandıra yeriz. İçeriğinde sarımsak olduğu için çorba yanında ayran veya su yeterlidir.

Tarhana Çorbası Tarifi

AFİYET OLSUN

iyitarifler.com

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.